Monday, 20 August 2012

Raya part 1

Assalamualaikum..
Pertama sekali angah nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua penduduk Islam di dunia (bajet satu dunia baca blog kau ke angah) dan sesiapa yang baca. terbaca, terbuka atau segala 'ter' la.Ampun maaf dipinta dan dipohon. Raya tahun ni tak banyak beza dangan tahun lepas sebab umur dah meningkat, so kuranglah dapat duit raya..hehe
First raya tahun ni,dekat rumah just  buat ketupat, lemang, rendang ayam dan kuih raya ja. Tak sempat nak buat makanan yang berat-berat, Raya kedua maybe akan buat makanan yang berat-berat sikit la.InsyAllah kalau jadi.
Raya pertama ada la dua tiga orang kawan mai raya kat rumah, tapi tak sempat nak tangkap gambar dengan depa. Lama tak jumpa depa.Lepas habis sekolah menengah semua bawa haluan masing-masing.Time raya la boleh jumpa pon sebab kalau hari len semua busy.Thank arip n faez sebab mai rumah zaf..(: and fatin,hani,najah n emilia sebab mai raya kat rumah (tapi depa mai raya kedua)
Lepas ja depa balik terus pecut moto 200 km/j (propaganza sangat) p rumah tok beraya dengan tok n saudara-mara yang lain. Dapat duit raya dari paktih,pakjang..:)
Dalam pukul 5.30 penyelia LI hantar mesej ajak p raya dekat rumah kerani kedai. Rushing balik rumah (bawa moto potong kereta,lori,bas..haha)siap ala kadar sebab takut tak sempat. Ajak kawan suruh ikut sekali sebab masa tu angah sorang ja orang pompuan yang ikut.Nasib baik kawan nak ikut. Sampai sana,terus dia jamu makan nasi daging..sedapppp...nyum3.Masa nak balik, penyelia hulur sampul duit raya..yeahhhhhh..akhirnya dapat jugak duit raya dari penyelia (kecek punya kecek,dapat jugak..haha)

 
angah n adik
in jubah..(:
duit raya dari abah,mak,paktih,pakjang,penyelia.....
with anak saudara (time raya la jerawat nie nak keluar)
Okey la,sampai sini dulu.InsyaAllah akan ada raya part 2 pulak..taip entri lepas balik dari beraya nanti takut lupa..hehehe

***
**
*
last but no least
my kasut raya (=..hehe

2 comments:

  1. selamat hari raya lala..nak duit raya...!!hehe

    ReplyDelete

/>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...